Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοέμβριος, 2014

Χρήσιμος οδηγός για τους μικρούς ποδηλάτες

Έναν χρήσιμο οδηγό για τους νέους ποδηλάτες σε κίνηση, για τους μικρούς δηλαδή που μετακινούνται με ποδήλατο, έφτιαξε ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Tροχαία Εγκλήματα. Μία ωραία πρωτοβουλία που μπορούν να ακολουθήσουν κι άλλοι σύλλογοι αλλά και δημόσιοι φορείς. Το ποδήλατο μπαίνει ή πιο σωστά ξαναμπαίνει στη ζωή μας και όπως τονίζει και ο Σύλλογος «η καλύτερη μετακίνηση είναι η ασφαλής μετακίνηση». Άλλωστε, η αλλαγή νοοτροπίας για χρήση μέσων μεταφοράς που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον πρέπει να αρχίσει από τις μικρές ηλικίες. Το μεγάλο βάρος βέβαια θα πρέπει να το σηκώσουν η Δημόσια Εκπαίδευση και τα σχολεία. Αρκεί να το θέλουν... Πρόκειται για ένα δισέλιδο που μπορείτε να βρείτε δωρεάν στο site του Συλλόγου και να το εκτυπώσετε. Έχει όλα τα βασικά για τη μετακίνηση με ποδήλατο, τα οποία οφείλουν να γνωρίζουν τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους.    (Τρίπτυχο για εκτύπωση)

Ο πρώτος ηλιακός ποδηλατόδρομος

Ο πρώτος δρόμος που μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική είναι ποδηλατόδρομος και βρίσκεται – πού αλλού – στην Ολλανδία! Oνομάζεται SolaRoad. Αυτό θα πει πρόοδος. Οι Ολλανδικές αρχές – δήμοι, κυβέρνηση – σε αντίθεση μ’ εμάς δεν σταματούν να μελετούν και να κατασκευάζουν υποδομές που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών τους. Και πλέον από τους ποδηλατόδρομους έχουν φτάσει στους…ηλιακούς ποδηλατόδρομους. Εδώ, αφήστε το καλύτερα. Η ανάπλαση της Πανεπιστημίου που περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο δεν έχει καθολική αποδοχή. Και μόλις τώρα κατασκευάζεται ο πρώτος μεγάλος ποδηλατόδρομος της Αττικής (Φάληρο – Γκάζι)…

Τι κάνει η Πολιτεία για το ποδήλατο

Οδεύουμε στο 2015. Πολλές μεγαλουπόλεις έχουν αντιληφθεί τα οφέλη της μετακίνησης με ποδήλατο (υγεία, μηδέν ρύποι, οικονομία) και πολλαπλασιάζουν τις παρεμβάσεις τους και τα έργα για το ποδήλατο. Εδώ όμως, στη χώρα μας, τι κάνει η Πολιτεία για το ποδήλατο; Η απάντηση είναι λίγα, ενώ θα μπορούσε πολλά περισσότερα χωρίς μεγάλο κόστος.