Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δύο χιλιόμετρα για ποδήλατο ...ζηλεύετε;

Δύο χιλιόμετρα για ποδήλατο και περίπατο με άνεση, ηρεμία και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια. Βρίσκονται στους Αγίους Αναργύρους και συγκεκριμένα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.
Πρόκειται για το τμήμα ανάμεσα στους σταθμούς του Προαστιακού «Άγιοι Ανάργυροι» και «Πύργος Βασιλίσσης». Πριν από περίπου δύο χρόνια οι σιδηροδρομικές γραμμές που περνούσαν απ’ αυτό το κομμάτι υπογειοποιήθηκαν. Έτσι, στη συνέχεια, με την αφαίρεση των γραμμών στο υπέργειο κομμάτι έγινε ριζική ανάπλαση με φύτευση πρασίνου και την κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου.



 
 
Πράσινο και χώρος για ποδήλατο και περίπατο στους Αγίους Αναργύρους


Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της αλλαγής που συντελέστηκε στην περιοχή. Επί χρόνια οι Άγιοι
Ανάργυροι κόβονταν στα δύο λόγω της διέλευσης των τρένων.




Και για ποδήλατο και για περίπατο με ασφάλεια.



Σημειώνεται ότι ο πεζοδρόμος και ο ποδηλατόδρομος – ο ένας είναι δίπλα στον άλλον – είναι απολύτως προστατευμένοι από τα αυτοκίνητα.
Οι κακοπροαίρετοι, οι εμπαθείς, οι κακεντρεχείς, οι γκρινιάρηδες μπορεί να υποστηρίξουν ότι πρόκειται για πεταμένα λεφτά. Το κείμενο αυτό όμως είναι απλά τα στοιχεία του ρεπορτάζ. Σας μεταφέρει με εικόνες και λόγια ό,τι συμβαίνει μετά την ανάπλαση.

Οι πολίτες της γειτονιάς χαίρονται και τον ποδηλατόδρομο και τον πεζόδρομο. Αν επισκεφτεί κανείς το σημείο θα δει μικρούς και μεγάλους να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια. Παιδιά αλλά και ηλικιωμένους να περπατούν χωρίς κινδύνους. Πού αλλού θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό με τόση ευκολία; 







 
Χαλαρός περίπατος από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στον πεζόδρομο




 


*Επίσης, χρησιμοποιώντας κανείς τον ποδηλατόδρομο από την αρχή του, από τους Αγίους Αναργύρους δηλαδή, φτάνοντας στο τέρμα του, στον Πύργο Βασιλίσσης μπορεί να επισκεφτεί εύκολα το Πάρκο Τρίτση. Ουσιαστικά το πάρκο βρίσκεται παράλληλα με τον σταθμό. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να κάνει μία βόλτα στο πάρκο αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθεί προς τα αριστερά (μετά το τέλος του ποδηλατόδρομου στον σταθμό Πύργος Βασιλίσσης) και να φτάσει στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Θα δει το φανάρι που βρίσκεται έξω από το Πάρκο και…έφτασε.

 


Καλές μετακινήσεις με ποδήλατο



Οι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter @orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συναρμολόγηση ποδηλάτου

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών στο εργοστάσιο κατασκευής των Ελληνικών ποδηλάτων ballistic και clermont

Ακτινολόγηση - Διόρθωση Ζάντας

Ρόδα είναι και στραβώνει! Αλλά μην ανησυχείτε, πριν πάτε στον μάστορα ρίξτε μια ματιά στο βίντεο αυτό και προσπαθήστε το λίγο μόνοι σας!  Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο αλλά υπομονή και θέληση! Δεν είναι τόσο απλό αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο νομίζετε! 

Ρυθμίσεις ποδηλάτου

Σωστή θέση του αθλητή πάνω στο ποδήλατο   Από τα πιο βασικά πράγματα τη στιγμή που κάποιος πρόκειται να αγοράσει καινούριο ποδήλατο είναι να αγοράσει το κατάλληλο. Εκτός από τους αρκετούς διαφορετικούς τύπους που μπορεί να κυκλοφορούν στην αγορά οι σωστές μετρήσεις σε οποιοδήποτε από αυτά μπορούν να αλλάξουν την δυσάρεστη εικόνα που αφήνει ένα λάθος ποδήλατο σε κάποιον ποδηλάτη. Αρχικά αυτή η νέα θέση μπορεί να δείχνει άβολη, με τα πόδια να αγγίζουν ελάχιστα το έδαφος και τον κορμό σε πλήρη έκταση, ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της απόδοσης αλλά και στην πολύ σημαντική αποφυγή τραυματισμών ή πόνων.